Od mehatronike do menadžmenta

Još samo 7 fakulteta elektrotehnike u svetu

mehatronika | 20 Novembar, 2009 16:04

Čuo sam za frapantan podatak da je u svetu ostalo još samo 7 fakulteta elektrotehnike!! Međutim, to ne treba da čudi jer je tehnika i tehnologija munjevitom brzinom uznapredovala. Svakoga trenutka i svugde se desavaju inovacije i promene kao uslov zadrške konkuretske prednosti u odnosu na sledbenike.

Tako, nije više trend biti inženjer mašinstva, elektrotehnike, ekonomije... To je prošlost. Sada treba znati i jedno i drugo i treće itd. Sada su u trendu Mehatronika, Robotika, Menadžment i slične naučne i obrazovne oblasti, koje predstavljaju sintezu osnovnih oblasti proširenih novitetima. Ukoliko se prikupi više znanja i veština, iz različitih oblasti, to nam automatski pruža bolju sposobnost u rešavanju zadataka koje pred nas stavlja život.

Ovome u prilog stoje reklame i bilbordi pored puta na kojima se ne reklamira ni jedan novi elktrotehnički ili mašinski fakultet i sl, već more menadžerskih fakulteta i usmerenja koji predstavljaju  podršku stvaranju sopstvenog preduzetničkog biznisa...

 

 

Komentari

Dodaj komentar

Zapamti me

 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb