Od mehatronike do menadžmenta

Oktopod Studio - inovativno nastavno sredstvo - ideja

mehatronika | 28 April, 2010 01:10

Prateći situaciju u našem osnovnom i srednjem obrazovanju i prateći svetske trendove tehničkog razvoja, uvideli smo potrebu da našoj deci moramo da priuštimo sticanje savremenog opšteg i višeg tehničkog znanja, kroz jedan inovativan i kreativan projekat koji omogućava da se deca praktično sretnu sa mogućim problemima i da ih rešavaju.

Ubrzan razvoj tehnike omogućio je da ona bude pristupačna svima i otuda se susrećemo situaciom u kojoj deca odrastaju okružena računarima i tehnikom, a samim tim stiču dobre predispozicije da brzo uče i napreduju u tehničkom smislu ukoliko im se ponudi kvalitetan, sadržajan i zanimljiv program.

Projekat je pogodan za sticanje opšteg tehničkog znanja, za sticanje znanja iz oblasti elektrotehnike, automatizacije i programiranja. U paketu se nalaze softver, interfejs i periferne jedinice. Interfejs je predviđen za priključenje ulazno-izlaznih perifernih jedinica u vidu svetlosnih oznaka, alarmnih uređaja, prekidačke tehnike, senzora, robotske ruke i aktuatora kao izvršnih organa. Interfejsom se upravlja preko USB serijske komunikacije sa računara uz korišćenje softvera. Softver je prilagođen uzrastu dece kojima je namenjen. Prva dva nivoa su predviđena pretežno deci osnovnih škola gde za korišćenje projekta nije potrebno poznavati nikakav programski jezik, dok je treći, viši nivo predviđen za mlade koji su sebe pronašli u tehnici i koji žele da pored korišćenja tehnike znaju i njenu strukturu i programiranje.

Projekat je u stalnom razvoju i pruža fleksibilnost i u pogledu softvera, i interfejsa i ponuđenih perifernih jedinica. To znači da je korisnicima ostavljena mogućnost da sami profilišu svoj paket shodno svojim potrebama.

Detaljnije informacije na sajtu: www.oktopodstudio.com

 

Komentari

Dodaj komentar

Zapamti me

 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb