Od mehatronike do menadžmenta

"LILY" ponovo na okupu

mehatronika | 21 Novembar, 2009 09:59

Prisećajuci se gde smo sve bili poslednjih godina i ko nas je odveo tamo, shvatili smo jednu veliku stvar: da hoćemo ponovo da pravimo robota, da hoćemo da radimo ono što znamo i što volimo, da hoćemo da povratimo staru slavu, da hoćemo ponovo da pobeđujemo na raznim "frontovima", jer nema ničeg dražeg nego napraviti nešto, nešto što samo radi i pobeđuje, a nije ljudsko biće! "Rodiće" se novi robot "LILY", to je sad već definitivno. Ekipa je na okupu!

Videvši ovogodišnji zadatak za robotiku, "Feed the World", odmah se osmeh pojavio na našim licima. Nije bilo ni trenutka dvoumljenja da li opet krenuti iznova sa pravljenjem robota. Znanje stečeno pri pravljenju prvog robota "LILY", kao i iskustvo sa Nacionalnog takmičenja u robotici, Eurobot-a iz Nemačke i Kupa iz Rusije, uticalo je na to da se u našim glavama pojavilo mnoštvo ideja i da one ne prestaju, nego smenjuju jedna drugu. Međutim, lako ćemo se rešiti suvišnih ideja, jer ćemo i ovoga puta primeniti istu ideju vodilju koja je već proverena u prošlosti i koja je zadovoljila, a to je: Jednostavno rešenje, je najbolje rešenje!

Dakle, nije tajna da planiramo jednostavnog robota, sa jednostavnim  radnim jedinicama, da planiramo konstantno osvajati optimalan broj poena a ne maksimalno moguć broj poena, da zelimo laganog, brzog robota itd. To nije tajna. Tajna leži u onome što zovemo inteligencija robota, u kodovima koji ga pokreću i ne daju mu da se "zaglupi", tajna je i u stečenom znanju i iskustvu, tajna je i u timskom radu i organizaciji, postovanju vremenskih rokova itd. itd. To su naši aduti.

Činjenicu da je teško ponoviti iste, dobre rezultate dva puta za redom, planiramo pobiti sa više ulozenog vremena i truda u izradu i programiranje robota. I mada je robotika nepredvidiva, optimistični smo i uvek se nadamo najboljem. Želimo par stepenica više!

 

liliekipa

 

 

Komentari

Re: "LILY" ponovo na okupu

gogy | 21/11/2009, 13:18

Srećno vam bilo!

Re: "LILY" ponovo na okupu

barbie86 | 25/11/2009, 08:44

srecno :)))

:D

mehatronika | 01/12/2009, 16:01

hvala! ;))

Стоматология в Москвe eвропейские матрериалы

Aellycot | 29/11/2021, 17:39

Стоматология в Москвe eвропейские матрериалы
https://americandental.ru/
Нам доверяют многие.Комплексный подход. Гарантия качества. Быстрое лечение. Услуги: Правильный прикус, Отбеливание, Восстановление зубов.
americandental.ru

Интернет магазин в России

Aanacot | 02/12/2021, 07:20

Интернет магазин в России!
https://bestledies.ru/
Интернет магазин в России!Нам доверяют многие.Комплексный подход. Гарантия качества.
https://bestledies.ru/ Мы ждем на нашем сайте Вас! Удачных покупок )

Dodaj komentar

Zapamti me

 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb