Od mehatronike do menadžmenta

"Mission to Mars"

mehatronika | 17 Novembar, 2009 03:44

 

Zadatak za robotiku, Misija na Marsu, predstavljala je simulaciju onoga što bi stvaran robot, u stvarnoj situaciji na Marsu trebao da radi.
Ideja je bila da robot sakuplja na Marsu uzorke, te ih sortira i ostavlja na za to predviđena mesta, kako bi se oni kasnije donosili na zemlju radi ispitivanja. Ali, posto ne možemo da idemo na Mars, realna situacija se odvijala na stolu velicine bilijarskog stola gde su se takmičila dva robota, jedan protiv drugog, i koji je ostvario veći broj poena taj je pobeđivao. Dakle, roboti su sakupljali lopte sa stola, vadili ih iz odredjenih šaržera, sortirali ih, nosili ih na mesta koja su bila predviđena i istovarali ih, slagali po bojama ne bi li ostvarili veci broj poena i slično….
Sama izrada robota koji je odgovorio ovom zadatku je tražila mnogo vremena, mnogo uloženog truda, rada, sakupljanja i ulaganja znanja. Medjutim, sav trud se na kraju isplatio. Na Nacionalnom takmičenju Eurobot 2008 Srbija, u velikom stilu, protiv veličanstvenog protivnika, ekipa i robot "LILY" su pobedili, osvojili prvo mesto sa koga su se plasirali na završno Eurobot takmičenje u nemačkom gradu Heidelbergu. Ekipa je opravdala poverenje koje je zadobila od svojih profesora, asistenata, rodbine i prijatelja.

 

Pobednici

 

Komentari

Re: "Mission to Mars"

rene | 17/11/2009, 11:03

Svaka cast momci!

Lepo je kada se Srbija u svetu cuje i po necem dobrom.

Samo napred!

;))

mehatronika | 01/12/2009, 16:09

hvala lepo! ;))

Dodaj komentar

Zapamti me

 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb